Copenhagen Fashion Week 2012 – Carmakoma

Hej med jer,

(English below)

Så denne uge er det jo modeuge i København og jeg har været så heldig at få adgang til et par arrangementer og de to modemesser. I torsdags besøgte Rikke fra Sticky Sweet Danish og jeg modemessen (CIFF) i Bella Center og Carmakoma. Designerne bag Carmakoma havde inviteret os til et nærmere kig/føl på deres AW12 kollektion (som rammer webshoppen næste uge!) og deres SS13 kollektion. Jeg kan kun sige WAUW til begge! Jeg bliver gang på gang overrasket over HVOR godt de bare rammer hvad jeg kan lide. I har virkelig noget at glæde jer til, hvis I er til fashion forward, edgy tøj med cool detaljer.

I får herunder et par detaljer fra SS13 kollektionen, dog ingen billeder af fulde styles eller looks, da de stadig er en hemmelighed og først bliver afsløret senere på året.

So this week it is Copenhagen Fashion Week and I have been so lucky as to get access to a couple of things including the two fashion fairs. Thursday, Rikke from Sticky Sweet Danish and I went to the fashion fair (CIFF) to have a look around and to visit Carmakoma. The designers behind Carmakoma had invited us have a closer look/feel at their AW12 collection (which will hit the webshop next week!) and their SS13 collection. I can only say: WAUW to both! I keep getting amazed HOW well they hit what I like. You are really in for a treat if you like fashion forward, edgy clothes with cool details. 

Below I have a couple of details from the SS13 collection for you. Though no pictures of full styles or looks, they are a secret for now and will not be revealed in full before later this year.

The Carmakoma booth at CIFF – lots of posters of their georgeous models. Here Fluvia Lacerda for Lab/27 and Maja Wolmark and Line McKay Mikkelsen in the SS13 campaign.
Glittery jersey will and great shapes

 Lots of cool colours, pastels, metals, stribes and polkadots. 
 Soft colours and cool leather
 Mix of textures
 Cute sparkly details
 More cute sparkly details (we like! ;-))

 Grey denim (a first for Carmakoma to use denim, but so long awaited!)
Cool knits and different textures

Som man kan se vil Carmakoma SS13 blive et godt mix a cool former og smukke, interessante stoffer. Jeg glæder mig især til at få fat i nogle af deres styles der er mixet med læder og selvfølgelig denim styles’ne. 

As you can see, Carmakoma SS13 will be a great mix of cool cuts and shapes and beautiful and interesting fabrics. I for one, cannot wait to get my hands on some of the mixed leather pieces and the denim. 

Hold øje med bloggen her over den næste uges tid, jeg vender tilbage med OOTDs fra CFW, et eksklusivt backstage indlæg fra det første plus size modeshow (Plus Living, se links på min facebook side) i CFW’s historie og et summary over tendenserne i SS13.

Keep an eye on the blog the next week or so, I will be back with my OOTDs from CFW, an exclusive backstage look at the first plus size fashion show in CFW’s history and a summary of the trends in SS13.

-Karina

Advertisements

2 thoughts on “Copenhagen Fashion Week 2012 – Carmakoma

  1. I cannot wait to get my hands on the leather skirt- grey jumper with the cut outs on the arms- outfit! It's so sophisticated, playful, rock and chic at the same time! My favorite in the new collection!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s